Atvira literatūros pamoka netradicinėje aplinkoje – bibliotekoje – 5c ir 4b klasei „H. K. Anderseno stebuklingas pasaulis“,  skirta Vaikų knygos dienai bei didžio pasakininko gimtadieniui paminėti

Balandžio 2 dieną – antradienį – lietuvių kalbos vyr. mokytoja R. Mikolaitytė ir informacinio centro vedėja J. Tumas pakvietė 5c  ir 4b klasių  moksleivius į netradicinę literatūros pamoką,  „H. K. Anderseno stebuklingas pasaulis“, skirtą Vaikų knygos dienai bei pasakininko gimtadieniui paminėti.

Pamoką pradėjo Deiminta 5c ir Artur Pavel 5c pakviesdami pasinerti į stebuklingą didžio pasakininko pasaulį, pasiklausyti jo pasakų ištraukų bei dainelių.

 Penktokai vaidino pasakos „Mergaitė su degtukais“ ištrauką,  laiškininkas Adomas 5c  ir jo padėjėjos  Goda 5c bei Simona 5c skaitė H. K. Anderseno herojams parašytus laiškus. Daumantas 5c labai išsamiai pristatė skaidres apie pasakininko gyvenimą, taip pat vaikams patiko spręsti kryžiažodžius bei atspėti  pasakų ištraukas.

Pamokos pabaigoje Akvilė 8a perskaitė 2019 metų Vaikų knygos dienos kreipimąsi.

Namuose penktokai rašys laiškus H. K. Anderseno personažams.

Smagu, kad vaikai pamokoje turėjo įvairių veiklų, dalyvavo ne tik penktokai, bet ir ketvirtokai, tačiau , svarbiausia, kad nepamiršo didžio pasakininko kūrybos ir puikiai paminėjo šio nuostabaus žmogaus gimtadienį ir Vaikų knygos dieną, nes knyga – žmonijos šviesa.

5c klasės auklėtoja, lietuvių kalbos vyr. mokytoja R. Mikolaitytė

Informacinio centro vedėja J. Tumas