Spalio 4 d. netradicinės pamokos

2c klasė

2c klasėje spalio 4 d. Oskaro Kananovič mamytė pravedė linksmą anglų kalbos pamoką, Tautvydo Dambrausko tėtis papasakojo apie Lietuvos kariuomenę.

2c klasės auklėtoja, pradinių klasių vyr. mokytoja  J. Vlasovienė

5e klasė

Spalio 4 dieną, mokytojų dienos proga 5e klasės mokiniai turėjo netradicinę pamoką su profesionalia kinologe ir žurnaliste Aura Jankūnaite ir jos keturkoje augintine – Luna. 

Mokiniai buvo supažindinti su šuns kūno kalba, pagrindiniais dresūros elementais, šuns auklėjimu.

Kinologė mokiniams nurodė, koks šuns elgesys įspėja, kai šuo nori pulti, arba kada šuo pats bijo suaugusiojo.
 
Daugeliui mokinių ši pamoka buvo itin aktuali, nes jie turi augintinius namuose. Jie galėjo išgirsti daug patarimų, kuriuos galėsi pritaikyti praktiškai.
 
 5 e klasės auklėtoja, vokiečių kalbos mokytoja R. Giedrikaitė
 
 
5f klasė

Kiekvienais metais tradiciškai Mokytojo dienos proga  pirmą pamoką užsiėmimus vaikams rengia vienas iš mokinių tėvelių. 5f klasės mokiniams užsiėmimą surengė Edita Diržiuvienė (Gedimino Diržiaus mama). Ji mielai sutiko pasidalyti viena iš savo mėgstamiausių veiklų.

Laisvalaikiu Gedimino mama mėgsta kurti įvairius rankdarbius, viena iš jos mėgstamų po darbinių veiklų – mandalų piešimas. Šiuo savo pomėgiu Gedimino mama noriai dalijosi ir su 5f klasės mokiniais bei mokytoja. Ji išsamiai visus supažindino su  mandalų piešimo technika.  

Mandalų kūrimas – dėmesio ir kruopštumo reikalaujantis užsiėmimas, tačiau kurti mandalas gali išmokti kiekvienas, tam visiškai nebūtini piešimo įgūdžiai. Įkvėpti noro sukurti nuostabią mandalą, vaikai lavino dėmesingumą, tačiau be įtampos – lengvai ir žaismingai, lavino smulkiąją motoriką. Mokiniai šiuo kūrybiniu procesu buvo labai susidomėję, piešė labai susikaupę. Kiekvieno mokinio taip pat ir mokytojos sukurta mandala išsiskyrė unikalumu ir savitu grožiu.

Mandalų piešimas tai tarsi dvasinė praktika, kurios metu galime naujai pažvelgti į savo vidinį pasaulį, labiau pažinti save ir gauti atsakymus į rūpimus klausimus. Galima sakyti, jog tai puiki psichologinės terapijos priemonė – per kurią mokiniai galėjo išreikšti savo mintis, jausmus ir potyrius, tai taip pat ir puiki atsipalaidavimo priemonė.

5f klasės auklėtoja  ir mokiniai labai džiaugiasi ir dėkoja Gedimino mamai už iniciatyvą surengti kitokią, netradicinę pamoką ir už galimybę pasisemti įdomios patirties.

 5 f klasės auklėtoja, lietuvių kalbos mokytoja T. Gadeikienė

6c klasė

Spalio 4–ąją – penktadienį – Mokytojo dienos proga 6c klasei pirmąją pamoką vedė Daumanto Noreikos tėtis Auktumas Noreika.

Daumanto tėtis dirba draudimo bendrovėje, todėl šeštokams buvo įdomu sužinoti, nuo ko ir kodėl reikia draustis, kokios yra draudimo rūšys, kaip išvengti nelaimingų atsitikimų ir kokie jie būna. Rodė įvairias nuotraukas, jas komentavo, aiškino, kokių būdo savybių reikia draudėjui, ką dirbdamas draudimo bendrovėje žmogus turi gebėti.

Moksleiviai atsakinėjo į įvairius klausimus, buvo apdovanoti prizais, taip pat turėjo galimybę užduoti rūpimus klausimus.

Manau, pamoka šeštokams buvo įdomi ir naudinga, nes  apie savo  darbą kalbėjo žmogus, kuriam tikrai patinka tai, ką jis dirba.

6c klasės auklėtoja, lietuvių kalbos vyr. mokytoja R. Mikolaitytė