Susitikimas su rašytoju Tomu Dirgėla

2020 vasario 3 d. Vilniaus Taikos progimnazijoje vyko susitikimas su populiariu vaikų rašytoju ir LRT radijo laidos vaikams „Domas ir Tomas“ kūrėju ir vedėju Tomu Dirgėla. Dalyvavo 4a, 4b, 4c, 5a, 5e klasės moksleiviai, lietuvių kalbos vyr. mokytoja R. Mikolaitytė, lietuvių kalbos vyr. mokytoja R. Kireilienė, informacinio centro vedėja ir ketvirtų klasių mokytojos.

Rašytojas Tomas Dirgėla pristatė savo knygas. Perskaitė ištrauką iš knygos „Benas – sapnų siuvėjas“.

Viso susitikimo metu netrūko geros nuotaikos ir žaidimų. Rašytojas išrinko keletą vaikų ir paprašė jų užsimerkti, tačiau greitai gretos pradėjo retėti, nes tapo sunku atsilaikyti nesusijuokus, neatsimerkus, nes miegančius juokino pats autorius ir kiti vaikai. Kai liko trys ištvermingiausi dalyviai, buvo nuspręsta, kad laimėtojas bus renkamas žiūrovų. Moksleiviai gavo prizus.

Susitikimui einant į pabaigą, rašytojas pasiūlė surengti spaudos konferenciją. Žurnalistais tapę moksleiviai, padrąsinti užduodavo klausimus, smalsavo apie rašytojo vaikystę, šeimą, mėgstamas knygas, žaidimus, kas paskatino rašyti vaikams, kiek laiko užtrunka parašyti knygą ir daug kitų klausimų. Viso susitikimo metu vyko linksmos diskusijos, kurios sudomino ir pralinksmino vaikus.

Dėkojame rašytojui Tomui Dirgėlai už linksmas akimirkas, įdomias knygas ir linkime kūrybinio įkvėpimo, kad dar sulauktume ne vienos įdomios istorijos su smagiais, linksmais ir įsimintinais nuotykiais. Rašytojas užsiminė, kad jau baigia rašyti dar vieną knygą, kurios su nekantrumu lauks visi jaunieji skaitytojai.

Susitikimą organizavo dir. pavaduotoja ugdymui D. Daubarienė.

Informacinio centro vedėja J. Tumas