Magija tvyro ore, arba respublikinės konferencijos ,,Aš ir knyga“ įspūdžiai

Už lango spaudžiant lengvam šaltukui, palengva įsibėgėjant Adventui Šiaulių Dainų progimnazijoje š. m. gruodžio 2 dieną tradiciškai organizuota respublikinė bendrojo ugdymo mokyklų 5-8 klasių mokinių konferencija ,,Aš ir knyga“, šiais metais netradicinis jos būdas: šįkart mokiniai pranešimus pristatė nuotoliniu būdu. Konferencija organizuojama siekiant ugdyti mokinių meilę knygai, lavinti skaitymo kultūrą, estetinį skonį, kūrybiškumą, išlaisvinti saviraišką. Šių tikslų siekė pristatydami savo pranešimus ir mokiniai, suskirstyti į dvi dalis –  sektorių  A ir B pranešėjus.

Konferencijoje dalyvavo ir mūsų progimnazijos 5c klasės mokinė Evelina Gilevskytė. Ji pristatė pranešimą tema ,,Magija tvyro ore“ B sektoriaus dalyviams – mokiniams ir mokytojams. Pasakodama apie pagrindinės veikėjos Liusės persikraustymą į naująjį namą, provokuojantį miestelėnų smalsumą, apgaubtą paslapčių ir gandų, lemtingą jo šiltnamio ir rūsčiojo prižiūrėtojo Viljamo pažinimą, pareikalavusį iš mergaitės drąsos, sumanumo, kad įveiktų blogį išlaisvinančias burtų galias, Evelina ne tik sužavėjo publiką nuoširdumu, žodžio  įtaigumu, bet ir atskleidė magišką knygos galią, paliekančią didelę dovaną sieloje.

Pranešimai – pateiktys, filmai, laiškai, rašytojų ir veikėjų paralelės, tiriamieji darbai – tai tos dovanos, kurias dovanojo jaunieji knygos mylėtojai. Jos šildė visų dalyvių širdis šaltoką gruodžio popietę.

Giliau pajusti konferencijos dvasią galima susipažinus su Evelinos Gilevskytės pristatytu pranešimu – Magija tvyro ore

Konferencijos įspūdžiais pasidalijo lietuvių kalbos vyr. mokytoja N. Narusevičiūtė