Apie reitingus, sidabrines gerves ir dar kai ką…

Paklusę geltonosios bangos galiai, įdomiai gyvename… Taip, laukiame šeštadienio, svajojame ir mintyse nejučia skaičiuojame, lyginamės su kitais ir vėl skaičiuojame. Kelinti?.. Spėliodami nė minties neprisileidžiame, kad svarbiausia – ne laimėti, o dalyvauti. „The Roop“ komanda – visa galva aukštesnė už kitus „Eurovizijos“ dalyvius, savo ryškumu ji prilygsta saulei, šviečia kaip ji… Taip drąsiname save ir toliau skaičiuojame… Žinoma, ne vien būsimus „Eurovizijos“ finalo taškus. Mintimis nuklystame ir į kitus reitingus. Sustojame ties švietimo bendruomenei priklausančiu žurnalu „Reitingai“.

 Suprantama, „Reitingai“ be reitingų neįsivaizduojami, ypač tada, kai juose rašoma apie svarbius mums žmones. Sekdami straipsnio „Mokytojai Perlai: net išėję į pensiją mokyklos nenori paleisti“ eilutes, vėl lyginame, džiaugiamės ir didžiuojamės. Juk jame kalbama apie mūsų progimnazijos lietuvių kalbos mokytoją metodininkę Reginą Einorienę – mylimą kolegę, gerbiamą, branginamą mokytoją, teisingą, rūpestingą, supratingą, negailinčią patarimo, šilto žodžio, visada energingą, pasitempusią. Taip, kolegė,  mokytoja Regina Einorienė išsiskiria, ji –  pavyzdys atsakomybės, drąsos, ištikimybės savo vertybėms, tikėjimo savimi.

Apie nenuilstamą, pasiaukojamą kolegės, mokytojos darbą byloja daugybė laimėjimų. Visgi paskutiniuoju dar kartą norėtųsi pasidžiaugti. Tai mokytojos Reginos Einorienės paruoštos aštuntos klasės mokinės Austėjos Visockaitės trečiosios vietos laimėjimas Vilniaus miesto moksleivių meninio skaitymo konkurse. Aplodismentai ir mokytojai, ir mokinei. Džiaugiantis su jomis, nesinori liautis skaičiuoti, tad belieka skaičiavimą tęsti ir mintimis nukeliauti į lietuviško kino pasaulį, į „Sidabrinės gervės“ apdovanojimus. Būtent čia viena nominacijų „Už gyvenimo nuopelnus ir indėlį į kino pasaulį“. Ji ir „Reitingų“ Perlai nejučia susišaukia ir širdyje palieka tikrą, sunkiai  nuslepiamą džiaugsmą…

Taigi skaitykime ir džiaukimės, nes turime dėl ko…

 

Lietuvių kalbos vyr. mokytoja Nijolė Narusevičiūtė