Akcija „Draugui ištiesk tik švarią ranką“

Rugsėjo mėnesį įvyko akcija „Draugui ištiesk tik švarią ranką“, ją  organizavo Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė D. Vilutienė. Prie akcijos prisidėjo 76 vaikai iš trijų priešmokyklinio ugdymo grupių: „Žiniukų“ su pedagoge M. Ašmenskiene, „Smalsučių“ su pedagoge I. Karkleliene ir „Kodėlčiukų“ su pedagoge V. Poškiene. Akciją  įgyvendinti pavyko puikiai, veikla skatino vaikų susidomėjimą ir kūrybiškumą.

Vaikai susipažino su mokymosi priemone „Vizualus mikrobų krepšys“. Ši mokymosi priemonė vaikams buvo labai įdomi ir suteikė jiems reikalingų žinių.

Veiklą pradėjome žiūrėdami filmuką „Džimba – Plaunu rankutes (su I. Norkūniene)“, pažiūrėję filmuką aptarėme kada vaikai plauna rankutes. Po to vaikai susipažino su priemonėmis: mikrobų krepšys ir žibintuvėliu kuris padeda pamatyti plika akimi nematomus mikrobus. Vaikai patyrinėję savo rankutėmis mikrobų krepšelį, ėjo į tamsą. Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė D. Vilutienė su specialiu žibintuvėliu apšvietė kiekvieno vaiko rankas, stebėjome ar ant jų rankyčių yra mikrobų.

Sveikatos priežiūros specialistė pademonstravo vaikams kaip reikia taisyklingai plauti rankas, tuo tikslu buvo demonstruojami plakatai. Kai vaikai nusiplovė rankas, dar kartą jų rankutės buvo apšviestos specialiu žibintuvėliu, sužinojome ar gerai jie nusiplovė rankas. Vaikai įsitikinę, kad jų  rankutės tikrai švarios, sėdėdami rate turėjo paduoti draugui švarią ranką. Veiklos pabaigoje kiekvienas vaikas apvedžiojo  savo ranką ir į šį  piešinį nupiešė mikrobus kaip jie juos įsivaizduoja.

„Vizualaus mikrobų krepšio“ ir specialaus žibintuvėlio dėka vaikai džiaugėsi sužinoję, kaip atrodo mikrobai, kurie gali būti ant jų rankų. Dažniau pradėjo plautis rankas ir ėmė suvokti kaip smagu būti švariomis rankomis.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė D. Vilutienė