5a, 5c, 5d klasių moksleiviai dalyvavo  atviroje lietuvių literatūros pamokoje netradicinėje aplinkoje – progimnazijos bibliotekoje – „Senamiesčio paminklai ir pastatai“, skirtoje lietuvių literatūros ir istorijos  projekto „Mano Vilnius“ darbų pristatymui

Gegužės 23 dieną – ketvirtadienį – lietuvių kalbos vyr. mokytoja R. Mikolaitytė  šeštą pamoką vedė netradicinėje aplinkoje – progimnazijos bibliotekoje . Pamokos tema – „Senamiesčio paminklai ir pastatai“. Pamoka skirta 5- ų klasių moksleivių lietuvių literatūros ir istorijos projekto „Mano Vilnius“ darbų  pristatymui. Pamokoje dalyvavo 5a, 5c, 5d klasių moksleiviai. Pamokos metu talkino informacinio centro vedėja J. Tumas.

Moksleiviai pasirinko paminklą   arba  skulptūrą  , istorinį pastatą, esantį Vilniaus senamiestyje, sukūrė padavimą apie senamiestyje stovintį paminklą arba skulptūrą ir jį papasakojo. Pateikė tikrų faktų apie paminklą, taip  pat istorinių faktų apie vieną ar kitą pastatą, sprendė pačių sukurtus kryžiažodžius apie Vilnių, komentavo maršrutus, kaip nuvykti iki objektų, svarbiausia, kiekvienas išsakė savo mintis apie Vilnių.

Lietuvių kalbos vyr. mokytoja R. Mikolaitytė pristatė Elės Pranaitytės knygos  „Vilniaus senamiestis per 3 valandas“ maršrutus, taip pat pasakojo legendas ir padavimus iš  A. Ramono knygos „Vilniaus legendos. Pasakos“, pamokoje dirbo net 60 moksleivių.

Pamoka leido suprasti, kaip noriai moksleiviai dirba savarankiškai, grupelėmis, po to pristato savo darbus, svarbiausia, pačių kūrybą. Labai svarbu –  rišlus pasakojimas.

Vilnius – svarbiausias miestas mums. Džiaugiuosi galėdama savo mokiniams  perteikti meilę ir pasididžiavimą juo.

Lietuvių kalbos vyr. mokytoja R. Mikolaitytė