7c klasė dalyvavo virtualioje edukacijoje–paskaitoje „Žmogus ir gamta – natūralūs ir mūsų sukelti pavojai“

Vasario 22 dieną – pirmadienį – 7c klasės moksleiviai drauge su klasės auklėtoja, lietuvių kalbos vyr. mokytoja Renata Mikolaityte dalyvavo edukacijoje – paskaitoje „Žmogus ir gamta – natūralūs ir mūsų sukelti pavojai“, kurią vedė geologijos mokslų daktaras Jonas Šečkus –  Vytauto Didžiojo universiteto , Klaipėdos universiteto dėstytojas bei kelionių agentūros „Geologo kelionės“ įkūrėjas bei vadovas. „Geologo kelionės“ kviečia į netradicines geologines keliones po Lietuvą ir ne tik, taip pat organizuoja unikalias išvykas bei paskaitas moksleiviams.

Paskaitoje apie žemės formavimąsi, vandens telkinių ir vandenynų atsiradimą, uolienų ,kalnų, atodangų bei kitų gamtos objektų atsiradimą, žmogaus atsiradimą lektorius Jonas  Šečkus naudojo be galo informatyvias nuotraukas, lenteles, grafikus. Medžiaga septintokams buvo perteikta patraukliai ir suprantamai. Geografijos, fizikos, astronomijos žinios, iliustruotos pavyzdžiais, tikrai nepaliko abejingų.

Didelis dėmesys paskaitoje buvo skirtas žmogaus santykiui su gamta, galimybėms išsaugoti tuos gamtinius turtus, kuriuos turime.

Tikrai džiaugiamės turėję galimybę išgirsti tokią įdomią paskaitą, pagilinti įvairias žinias bei suprasti žmogaus tikslą – saugoti gamtą ir jos išteklius.

Ši paskaita buvo suorganizuota iš Kultūros paso lėšų, todėl siūlome ir kitiems pasinaudoti galimybe pasiklausyti profesionalaus geologo pasakojimo.

7c klasės auklėtoja, lietuvių kalbos vyr. mokytoja R. Mikolaitytė