„SVEIKATINIMAS NE TIK MOKYKLAI, BET IR ŠEIMAI“ EUROPOS MOKYKLŲ SPORTO  DIENA – 2021

Vilniaus Taikos Progimnazija turi  statusą „Aktyvi Mokykla“ bei „Sveikatą Stiprinanti Mokykla“ , todėl  mokyklos bendruomenė stengiasi  aktyviai ir sveikai prisidėti prie mokinių ugdymo ir jį plėtoti, bei įgyvendinti naujas veiklas ir projektus. Rugsėjo 29d. vyko projektas  „Europos mokyklų sporto diena“.

Žinoma labai norėjome į šią iniciatyvą įtraukti daugiau vaikų  ir net šeimos narių, bet, dėl susiklosčiusios COVID-19 pandemijos šeimos nariams išsiuntėme šventės įspūdžius elektroninėje erdvėje.  Ši iniciatyva skirta mokyklai bei jos bendruomenei sportui ir fiziniam aktyvumui skatinti. Šio projekto tikslai:

  1. Pagerinti kūno kultūros pamokų ir sporto įvaizdį mokyklose;
  2. Fizinės veiklos dėka suteikti jaunimui džiaugsmą ir malonumą;
  3. Ugdyti sveikos gyvensenos įgūdžius ir įpročius visą gyvenimą;
  4. Skatinti socialinę integraciją ir stiprinti moksleivių socialinius įgūdžius;
  5. Palaikyti ryšius su kitomis Europos šalimis.

„Europos mokyklų sporto dienoje“   dalyvavo 180 mokyklos ugdytinių nuo 1 iki 8 klasės, bei kūno kultūros mokytojai.

 Šventės metu  sukūrėme įdomią ir malonią atmosferą teikiantį fizinį aktyvumą vaikams.

Mokyklos atnaujintame stadione, vyko įvairios sportinės komandinės rungtys be žaidimai  su fizinio aktyvumo inventoriumi bei motyvuojančia muzika.

  • Mokiniai žaidė futbolą;
  • Aktyvus fizinis žaidimas „Trečias bėga“;
  • Žaidimas „Žuvis ir tinklas“;
  • Rungtys su virve;
  • Varžytuvės – bėgime;
  • Tinklinis;
  • Linijiniai šokiai;
  • Mažiesiems Žaidimas „Ledinukas“;

Šios šventės metu buvo skatinamas fizinis aktyvumas, sveikos gyvensenos pagrindai, plėtojama socialinė kompetencija tarp mokinių ir mokyklos  bendruomenės narių. Renginys suteikė ne tik daug gerų emocijų, bet ir galimybę pajusti komandinę dvasią, sporto teikiamą naudą. Sporto šventėje bendrai jėgas išmėgino ir mokytojai kartu su mokiniais. Taip pat šventės metu mokiniai gavo „Europen  School Sport Day“ atributika, sportinius marškinėlius, ženklelius. Tikimės, kad ši patirtis paliko gerų įspūdžių ir dar labiau paskatino ugdymo įstaigos bendruomenės narius atkreipti dėmesį į sveikos gyvensenos ir sveikatos stiprinimo svarbą. Šios šventės tikslas yra labai naudingas mokykloms, nes galima dalintis idėjomis ir jų semtis iš kitų Europos šalių mokyklų, kasmet įgyvendinant savo mokykloje ir dalintis gerąja patirtimi.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dalia Vilutienė