Europos mokyklų sporto diena

Vilniaus Taikos progimnazija jau trečius metus prisijungia prie tarptautinio projekto „Europos sporto mokyklų diena“. Ši diena skirta smagiai žaisti kartu, skatinti fizinį aktyvumą ir stiprinti sveikatą, aktyviai ir žaismingai leisti laiką, išbandyti naujas fizinio aktyvumo formas ir sporto šakas, bei žinoma sukurti bendruomeniškumo jausmą tarp visų dalyvių.

Fizinis aktyvumas – yra vienas iš esminių sveikatą lemiančių veiksnių, jis priklauso nuo žmogaus judamosios veiklos, kurią apibūdina tam tikros fizinės ypatybės: jėga, greitumas, ištvermė, lankstumas, pusiausvyra, vikrumas, koordinacija. Sportinėje veikloje labai svarbu – galingumas – jis išreiškia žmogaus ir raumenų grupių atliktą darbą. Todėl į visus šiuos aspektus atsižvelgia fizinio ugdymo mokytojai, bei mokykloje dirbantis visuomenės sveikatos priežiūros specialistas.

Kadangi mūsų Taikos progimnazija  turi „Aktyvios mokyklos“ statusą, tikrai skiria daug dėmesio fizinio aktyvumo skatinimui. Pradinių klasių mokytojai skiria  daug dėmesio, inovatyvioms  pamokoms, kad jos būtų patrauklios ir žaismingos bei įdomios. Mokykla turi visas sąlygas, bei reikalingą inventorių, todėl su didele motyvacija mokyklos bendruomenė prisideda prie aktyvių ir fizinių veiklų. Nes tai gerina mokinių:

  • fizinio ugdymo pamokų įvaizdį, pamokos būna įvairios;
  • fizinės veiklos suteikia mokiniams džiaugsmą ir malonumą;
  • ugdo sveikos gyvensenos įgūdžius ir įpročius;
  • stiprina moksleivių socialinius įgūdžius.

Europos sporto mokyklų diena vyko lauke mokyklos stadione mums pasisekė, kad  buvo puikios oro sąlygos dalyvavo daug mokinių priešmokyklinės, pradinės  ir vyresnių klasių mokiniai. Fizinio ugdymo mokytojai sugalvojo ir pritaikė daug veiklų, mokiniai žaidė kvadratą, vyko estafetės, mankšta, karate treneris vedė treniruote, pradinių klasių mokiniai žaidė fizinius žaidimus, kurie skatina komandinį darbą.

Europos sporto mokyklų diena tikrai pavyko ji buvo sportiška, aktyvi ir džiuginanti mokinius, bei motyvuojanti mokyklos bendruomenę toliau kurti ir judėti kartu su mokiniais.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dalia Vilutienė

Fizinio ugdymo mokytoja metodininkė Rasa Paulauskienė

Fizinio ugdymo mokytoja metodininkė Violeta Tupčiauskienė

Fizinio ugdymo mokytoja Vaidas Lukaševičius