Integruota anglų kalbos pamoka – kartu su Jungtinės Karalystės jauniausiu autoriumi Edvin Zuckovs „Kaip nepasiklysti emocijose ir būti laimingu paaugliu“

Edvinas Zuckovas yra žinomas Jungtinėje karalystėje, bei socialiniuose tinkluose,  dėl savo pirmosios knygos „Jaunas gyvenimas“, kuri buvo išleista, kai jam buvo 13 metų. Vaikinas ją parašė, kai pasaulyje vyravo Covid-19 pandemijai ir tikrai teko susidurti su nemažais iššūkiais tiek paaugliams, bei jų tėvams.

Jaunasis rašytojas savo gebėjimus bei žinias  perteikia  mokydamas  vaikus, PSHE (asmeninis, socialinis, sveikatos mokymas), lankosi  mokyklose ir veda  pamokas, kurios padeda mokiniams  suprasti skirtingus pasaulio aspektus.

Mūsų progimnazijai labai pasisekė, kad mokiniai galėjo nuotoliniu būdu prisijungti ir susitikti su šiuo jaunu rašytoju tiesiogiai, užduoti jam klausimu, dauguma mokinių buvo pasiruošę, nes šia tema dirbo su savo klasės auklėtoja – kuri yra anglų kalbos mokytoja. Jie norėjo  sužinoti apie jo mokyklos sistemą, suprasti kaip gimė mintis parašyti knygą ir apie ką ji yra, kodėl jam įdomu perteikti savo nuomonę apie jausmus ir jauno žmogaus emocinius išgyvenimus.

Tai buvo integruota anglų kalbos pamoka, bendradarbiaujant kartu su visuomenės sveikatos priežiūros specialiste, kuri prieš prasidedant pamokai kalbėjo mokiniams apie paauglystės emocijas, išgyvenimus, bei fiziologinius ir psichologinius pokyčius. Mokiniams tai didelė motyvacija paauglystės periodu pasisemti teigiamo bendravimo bei siekti savo svajonių ir tikslų.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dalia Vilutienė

Anglų kalbos vyr. mokytoja Gintarė Johansson