Skaitau Aš, Skaityk Tu, Skaitykime Visi kartu!

Spalis – tarptautinis mokyklų bibliotekų mėnuo, jis buvo paminėtas ir  Vilniaus Taikos progimnazijos bibliotekoje. Šio projekto misija priartinti biblioteką prie mokinių, kad biblioteka taptų progimnazijos širdimi. Norisi tuo tikėti ir veikti kartu, kad knygos taptų mūsų mažaisiais draugais, kelrodžiais ateities kelyje.

Džiugu, kad mokiniai vis daugiau skaito ir užsuka į progimnazijos biblioteką, kurioje randa bendraminčių, kuria filmus, prasmingai leidžia laiką. Tik kurdami bendras veiklas kartu su mokiniais, skleisdami pozityvias emocijas surasime kelią į biblioteką ir mokinių širdis. Skaitydami ir dalindamiesi tuo, ką perskaitėme, skiriame laiko sau ir kitiems, o svarbiausia – veikiame kartu.

Šių metų kasmetinės viso pasaulio mokyklų bibliotekų šventės tema „Skaitydami kuriame taikų ir harmoningą pasaulį“ Vilniaus Taikos progimnazijos 6 b, 6c, 6d, 6e, moksleiviai, lietuvių kalbos mokytoja T. Gadeikienė ir bibliotekininkė J. Tumas organizavo perskaitytų knygų pristatymus. Moksleiviai buvo pakviesti pristatyti savo mėgstamiausią knygą. Pristatymo šūkis – Perskaičiau aš, perskaityk ir tu! Mokiniai kūrybiškai reklamavo savo perskaitytas knygas, rengė prezentacijas, kūrė filmukus, plakatus. Stengėsi pateikti įtikinamus  argumentus, kodėl verta skaityti jų pasirinktą knygą. Vaikai ne tik buvo skatinami skaityti, bet ir tobulino savo viešojo kalbėjimo įgūdžius.

Įprotis skaityti neatsiranda savaime. Jį reikia išsiugdyti. Įprotis skaityti neatsiranda savaime. Teigti, kad šiandien vaikai neskaito, nėra visiškai teisinga. Reikia tik daugiau pastangų, kad vaikai nepamirštų knygos, prisijaukintų ir susidraugautų su ja. Jei dažniau lankysimės bibliotekose, pamatysime ne tik pavienius vaikus, besirenkančius knygas, bet ir mokytojus, atvedusius vaikų klases į bibliotekas, bei tėvelius ir senelius, renkančius knygas. Štai čia yra pradžių pradžia, tas atskaitos taškas, nuo kurio turime pradėti judėti knygos meilės ir skaitymo džiaugsmo link.

Lietuvių kalbos mokytoja Toma Gadeikienė

Informacinio centro vedėja Jadvyga Tumas