Rugsėjo 25-oji – kultūrinė, meninė, pažintinė veikla

2c klasės išvyka į  „Vikingų kaimą“
 
Vaikai galėjo apsirengti to meto drabužiais, išbandyti kalavijus, skydus. Šeimininkai supažindino su darbais ir tradicijomis, kurios buvo vikingų laikais.
 
2c klasės auklėtoja, pradinių klasių vyr. mokytoja  J. Vlasovienė
 
 
5e klasė dalyvavo edukacijoje „Aplink pasaulį per 90 min.“
 
5e klasė dalyvavo edukacijoje „Aplink pasaulį per 90 min.“, Zoopark. Negalėjome atplėšti akių nuo Afrikoje, Amerikoje, Madagaskaro saloje įsikūrusių gyvūnų – lemūrų, surikatų, gražių ir įdomių beždžionių. Galėjome pamaitinti ir  paglostyti dekoratyvinius triušiukus, palaikyti papūgėles ant rankų, paliesti gyvatę ar chameleoną. 
Vėliau persikėlėme į dykumą, susipažinome su tolimųjų kraštų kultūrą, gyvūnėlių gyvenimo būdu ir įpročiais. Edukacija buvo ne tik įdomi, bet ir suteikė žinių, kurias mokiniai galėjo pasitikrinti spręsdami kryžiažodį. 
 
5e klasės auklėtoja, vokiečių kalbos mokytoja  R. Giedrikaitė
 
 
 

6c klasė dalyvavo edukacijose „Vikingų maistas“ ir „Senoji karyba“ 

Rugsėjo 25 – trečiadienį – 6c klasės moksleiviai drauge su auklėtoja, lietuvių kalbos vyr. mokytoja  R. Mikolaityte  ir informacinio centro vedėja J. Tumas  dalyvavo edukacijose  „Vikingų maistas“ ir „Senoji karyba“ Vikingų kaime.
Pirmosios edukacijos metu moksleiviai patys gaminosi senovinį Vikingų maistą – malė miltus ir kepė paplotėlius, kepė blynus, juos gardino įvairiais senoviniais pagardais, virė žolelių arbatą. Merginos paserviravo senovinei puotai stalą. Vaikinai prižiūrėjo ugnį.
Smagu, kad šeštokai ne tik  susipažino su senoviniu Vikingų maistu, bet ir patys jį pasigamino.
Antrosios edukacijos metu vadovas supažindino su senąja karine baltų ir kalavijuočių  apranga, ginkluote, paaiškino, kaip kovėsi senovėje. Vėliau moksleiviai traukė virvę, ėjo ir lipo kliūčių ruožais, mėtė ietis.
Po edukacijų turėjome galimybę ant laužo kepti dešreles, pažaisti senovinius žaidimus. Iš Vikingų kaimo 6c klasės moksleiviai grįžo pavargę, bet pilni įspūdžių. Džiaugiuosi, kad vaikams yra sudaryta galimybė susipažinti su gyvenimu prieš tūkstantį metų.

6c klasės auklėtoja, lietuvių kalbos vyr. mokytoja  R. Mikolaitytė