Projektas „Šok į Mokytojų klumpes“

Spalio 5 d. 5d klasėje svečiavosi net du tėveliai. Esame be galo dėkingi Marijaus mamai Jurgitai ir Emeto tėčiui Aurimui už labai įdomiai pravestas pamokas. Mokiniai sužinojo apie vaikų konstituciją, teises ir pareigas, buvo nagrinėjama finansinio raštingumo tema.

IT vyr. mokytoja, 5d klasės auklėtoja Kristina Zabielė

 

Juvelyrika ir verslas, arba Karjeros diena 6b klasėje

Šių metų spalio 5 dienos rytas 6b klasei buvo kitoks,  nei įprastai: svečiuose viešėjo Mato Daukanto ir Dominyko Ramanausko tėveliai- Simonas Daukantas ir Audrius Ramanauskas. Tęsdami progimnazijos tradiciją – Mokytojo dienos proga supažindinti mokinius su galimomis jų ateities profesijomis – abu tėveliai suorganizavo puikią pažintį su verslo ir juvelyrikos pasauliais.

Labiausiai mokinius suintrigavo, kad turint kriptovaliutos, jos vertei nuolat  keičiantis, akimirksniu  galima tapti milijonieriumi ar net milijardieriumi arba  priešingai. Mokiniams buvo įdomu sužinoti, kas yra bitkoinai, kad bitkoinų tvarumą garantuoja elektros tiekimas: neįmanoma visame pasaulyje iš karto tuo pačiu metu išjungti elektros, vadinasi, ir bitkoinams pavojus negresia. Taip pat jie susipažino su bitkoino verte eurais, nuolatine kainos kaita.

Nepamiršdami verslo niuansų 6b klasės mokiniai vėliau klausėsi, kuo įdomus juvelyro darbas, kaip jis susijęs su verslu, turėjo progą paliesti, apžiūrėti iš arčiau įrankius, kuriais gaminami papuošalai, ne tik klausytis pasakojimo, bet ir pasižiūrėti filmą, kaip vyksta darbas juvelyro dirbtuvėse. Buvo maloniai nustebinti gavę dovanų- gintaro.

Laikas, klausantis abiejų tėvelių pasakojimų, stebint vaizdinę medžiagą,  klausiant, dalyvaujant pokalbyje, greitai prabėgo, liko puikūs įspūdžiai, kuriais pasidalinome su progimnazijos bendruomene. Nuotraukos šiuos įspūdžius dar labiau atskleis…

Lietuvių k. mokytoja metodininkė, 6b klasės auklėtoja Nijolė Narusevičiūtė

 

Tokijo paralimpinės žaidynės. Golbolo pamoka

Spalio 5 d. 6f klasės mokiniams netradicinę pamoką organizavo Lietuvos paralimpinės misijos vadovė Asta Narmontė. Kartu su ja atvyko ir paralimpinis čempionas, Lietuvos vyrų golbolo rinktinės žaidėjas, Mantas Brazauskis.

Mokiniai sužinojo, kad paralimpinės žaidynės organizuojamos nuo 1948 metų ir jose dalyvauja negalią turintys atletai. Mokiniai turėjo galimybę apžiūrėti bronzos medalį, kurį į pamoką atsinešė golbolo žaidėjas. Dėmesio sulaukė ir varžybų metu žaidėjams ant akių rišamas raištis bei golbolo kamuolys. Jo viduje yra skambaliukai, kurių garsas girdisi kamuoliui judant.

Šios pamokos metu mokiniams buvo demonstruojamos žaidynių nuotraukos ir paminėti kiti jose dalyvavę Lietuvos sportininkai. Vaikai aktyviai dalyvavo pamokoje, atsakinėjo į klausimus ir patys klausinėjo. Aktyviausi gavo dovanėles, parvežtas iš Japonijos.

Mokyklos kieme golbolo rinktinės narys Mantas paaiškino šio žaidimo taisykles ir šeštokai turėjo galimybę patys išbandyti mesti ir pagauti golbolo kamuolį užmerktomis akimis. Patiko net ir tiems mokiniams, kurie nesidomi sportu.

Džiaugiuosi, kad šie vaikai turėjo galimybę daugiau sužinoti apie žmones, kurie savo valios ir ryžto dėka gali padaryti neįmanomus dalykus. Linkiu, kad jie siektų savo svajonių, kad ir kokios tolimos jos kartais atrodytų.

Biologijos, gamtos ir žmogaus mokytoja metodininkė, 6f klasės auklėtoja Rasa Žukauskienė

 

8d klasės mokiniai nuoširdžiai dėkoja Skomanto Budrio mamai Ingai Budrytei, kuri pasidalino patirtimis apie savanorystę, taip pat pamoka buvo žaisminga, įtraukianti su edukaciniais žaidimais.

Istorijos ir etikos mokytojas, 8d auklėtojas dr. Algis Bitautas