Aplinkosaugos konkursas „Ekologiškumo virusas plinta 2021“

Lapkričio 11 dieną septintus metus iš eilės vyko organizuojamas Vilniaus miesto savivaldybės remiamas  aplinkosaugos projektas „Ekologiškumo virusas plinta“. Šiais metais 5-6 klasėms buvo organizuotas konkursas, o 7-8 klasės mokiniai turėjo galimybę skaityti pasirinkta tema konferencijoje.

Šiais metais mūsų mokyklą 5-6 klasių tarpe atstovavo 6f klasės komanda „Ekoprotai“. Komandos kapitonas: Adomas Dapkūnas. Jam talkino nariai: Austėja Damkauskaitė, Matas Juškevičius, Martynas Filistovič, Džiugas Agnauskas.

Po intensyvios 6 turų kovos komanda užėmė ketvirtą vietą iš devyniolikos komandų.

„Konkurse buvo įdomūs ir gerai paruošti klausimai. Nors pirmavome po antro turo, po penkto kiek kritome, o po šešto likome ketvirtoje vietoje. Nors neužėmėme prizinės vietos, bet buvo linksma, įdomu ir įgavome naujos patirties.“ – pasakoja Austėja.

„7-8 klasių konferencijoje pranešimus skaitė 7d klasės mokinės Justė Čičinskaitė ir Olivija Kriščiukaitytė. Mokinės pasirinko temą „Vilniaus m. kraštovaizdžio pažinimas ir apsauga“. 8c klasės Milgeidas Aleksandravičius ir Artūras Radz skaitė pranešimą tema „Vilniaus užterštumo problemos bei jų pasekmės“.

Mokinių atsiliepimai:

„Labai smagus priėmimas ir patys organizatoriai bei vedėjai. Įdomūs dalyvių pristatymai. Smagiai praleistas laikas ir nauja patirtis“ – įspūdžiais dalinasi Justė.

Geografijos vyr. mokytoja Aušra Šidlauskienė

Vilniaus Antano Vienuolio progimnazija