Ketvirtokai dalyvavo Tolerancijos savaitės veiklose

„Mokausi iš kino“ yra nacionalinis kino edukacijos projektas, vykdomas nuo 2011 m. Projekto dalyviams siūloma pasižiūrėti daugiau nei penkiasdešimt filmų, skirtų įvairaus amžiaus moksleiviams. Šiuose filmuose nagrinėjamos skirtingo amžiaus vaikams ir jaunimui aktualios temos, moksleiviai supažindinami su įvairiomis kultūrinėmis, istorinėmis, socialinėmis patirtimis, mokomi jas suprasti ir vertinti. Šiais metais projekte sudalyvavo 4-ų klasių moksleiviai.

Daugumą programos filmų lydi specialiai pedagogams skirta metodinė medžiaga, kuri padeda savarankiškai surengti matyto filmo aptarimą klasėje.

Dešimtmetis Jovanas gimė su daliniu cerebriniu paralyžiumi. Drovus, savimi nepasitikintis berniukas neretai jaučiasi vienišas ir nematomas, vis dėlto, vaizduotės pasaulyje, į kurį dažnai ištrūksta, jis gali būti laisvas ir netgi tapti savo svajonių superherojumi. Jovano kasdienybė netikėtai pasikeičia, kai jis susidraugauja su naująja bendraklase Milica. Mergaitė įtraukia nedrąsų berniuką į savo nuotykius ir pakviečia į pagalbą išlaisvinant jos tėvą iš raganos žabangų.

 

Šių metų Tolerancijos dienos simbolis – Tolerancijos miestas. Tai gali būti miestas, kuriame gyvename, tačiau galima kurti savo miestą, apie kokį svajojame, kuriame norėtume gyventi.

4c klasės auklėtoja Jūratė Vlasovienė

4a klasės auklėtoja Lidija Širvaitienė

4b klasės auklėtoja Ingrida Miškauskienė