Tolerancijos miestas Taikos progimnazijoje

Kaip ir kievienais metais, lapkričio 15–19 dienomis mūsų progimnazijoje buvo minima tarptautinė Tolerancijos diena. 2021 metų Tolerancijos savaitės tema – Tolerancijos miestas. Šį kartą pagrindinis akcentas buvo skiriamas tautų įvairovei mūsų mieste ir Lietuvoje.

Džiaugiamės labai aktyviu mokyklos bendruomenės įsitraukimu. 1-8 klasių auklėtojos bei dalykų mokytojai organizavo įvairius projektus, filmų peržiūras, diskusijas ir kitas veiklas šių metų tema Tolerancijos miestas. Pertraukų metu skambėjo mokytojos Dalios Nakutytės parinktos Lietuvoje gyvenančių tautų melodijos. Pirmo aukšto fojė mokytoja Justina Rudminaitė kartu su mokiniais parengė spalvingą plakatą, o mokytoja Paulina Kergytė  – mokinių darbų parodą tolerancijos tema. Mokytojas Algis Bitautas parinko medžiagą apie Lietuvos tautinių mažumų konfesijų maldos namus ir tautų tradicijas. Mokiniai paruošė gatvių, atspindinčių tautines mažumas, kurios gyvena Lietuvoje, pavadinimų lenteles, o mokytojai Valentas Daubaras ir Astikas Radžiūnas bendradarbiaudami pagamino stilizuotą gatvių rodyklę. Mokytoja Nijolė Narusevičiūtė kartu su šeštų klasių mokiniais parengė šaunią darbų parodą mokyklos pirmajame aukšte.

Dėkojame visiems progimnazijos bendruomenės nariams už geranoriškumą padedant drauge kurti tikrą Tolerancijos miestą Taikos progimnazijoje.

Etikos mokytoja Justina Rudminaitė

 

Naujienlaiškis_Tolerancijos diena