Perskaitytų knygų pristatymas „Knyga mano draugas“

Skaitau knygelę ir augu greičiau,

Skaitau knygelę ir gėrį darau,

Skaitau knygelę visur visada.

2022 kovo 8-9 d. bibliotekoje vyko moksleivių perskaitytų knygų pristatymas. Dalyvavo 5a, 5f klasės mokiniai, lietuvių kalbos vyr. mokytoja V. Balčiūnienė ir informacinio centro vedėja J. Tumas. Kiekviena perskaityta gera knyga moksleiviui duoda labai daug: tobulėja jo skaitymo įgūdžiai, skaitymas tampa sąmoningesnis, kūrinio supratimas gilesnis, plečiasi vaiko kultūrinis akiratis.

Moksleivių pristatymas yra tartum reklama perskaitytai knygai. Nuo to, kaip įdomiai mokiniai pateikia informaciją ir pristato savo darbą klasės draugams, priklauso, ar draugai susidomės knyga, ar atsiras noras ją perskaityti, todėl penktokai labai stengėsi knygas pristatyti įdomiai ir kūrybiškai. Kiekvienas mokinys pristatė knygos autorių, siužetą, išskyrė įdomiausius, jiems labiausiai įsiminusius įvykius, taip pat aptarė patikusias citatas, supažindino klasės draugus su svarbiausiais pristatomos knygos veikėjai.

Penktokai nutarė, kad knygos pristatymas yra viešoji kalba. Vadinasi, kalbėdami turime bandyti paveikti klausytojus, įtikinti juos, kad siūlomą knygą verta perskaityti.

Savarankiškai pasirinkta knyga, skaitymui patogus laikas leidžia mokiniams pajusti, kad skaitymo procesas gali kelti emocinį pasitenkinimą, malonumą. Klausydami klasės draugų pristatymų tuo gali įsitikinti ir mažiau skaitantys mokiniai bei mokytis patys  po truputį atrasti tikrąjį skaitymo malonumą ir suvokti literatūros grožį.

Lietuvių kalbos vyr. mokytoja V. Balčiūnienė

Informacinio centro vedėja J. Tumas