Išvykų diena

2b ir 2c išvyka į Ukmergės rajoną

2022 rugsėjo 30 d. 2b ir 2c klasių mokiniai lankėsi Ukmergės rajone esančiame Smetonos dvare – Užugirio kieme. Čia susipažinome su dvaro istorija. Mokiniai išgirdo įdomių faktų apie Antaną Smetoną, jo šeimos narius, pomėgius.

Taip pat mokiniai dalyvavo edukacijoje Tarpukario dailiojo rašto mokykloje. Mokinius ypatingai sužavėjo galimybė rašyti „smetonišku“ plunksnakočiu ir plunksna, pasėdėti „smetoniškame“ suole.

Išvyką vainikavo piknikas Užugirio dvaro kieme

2c klasės auklėtoja, pradinių klasių mokytoja Elena Smalskienė

 

5f klasė rugsėjo 30 dieną dalyvavo edukacijoje „Priskirk emocijai spalvą. Stenografijos kūrimas“ Lietuvos muzikos, teatro ir kino muziejuje…

Rugsėjo 30 dieną 5f klasės moksleiviai drauge su auklėtoja, lietuvių kalbos vyr. mokytoja R. Mikolaityte  ir technologijų mokytoju metodininku V. Daubaru vyko į Lietuvos muzikos, teatro ir kino muziejų ir dalyvavo edukacijoje „Priskirk emocijai spalvą. Stenografijos kūrimas“.

Edukacijos pradžioje penktokai išsiaiškino, kas yra stenografija, kam ji reikalinga, kodėl svarbu emocijos ir spalvos. Turėjo galimybę į emocijų spektrą pažvelgti per įvairių spalvų akinius ir nuspręsti, kokia spalva jiems tinka labiausiai  emocijai išsakyti. Pasiskirstę į grupes ir pasirinkę emociją, vaikai piešė ir iškirpo daiktus, kurie, jų manymu, geriausiai tą emociją atskleidžia. Kadangi kūrė stenografiją  spektakliui, turėjo galimybę, demonstruodami nupieštus ir iškirptus daiktus, suvaidinti emociją.

Refleksijos metu buvo padaryta išvada, kad stenografijai būtinos spalvos, o emocijai priskyrus spalvą bus lengviau tą emociją išreikšti. Lietuvių literatūros pamokose bus kalbama apie teatrą, scenografiją, aktorių  vaidybą, todėl penktokams ši edukacija buvo ne tik įdomi, bet suteikė žinių.

5f klasės auklėtoja, lietuvių kalbos vyr. mokytoja Renata Mikolaitytė

 

6d išvyka į zoologijos sodą „Zoopark“

Rugsėjo 30 d. 6d klasė vyko į zoologijos sodą „Zoopark“ Ogmios mieste. Gidas papasakojo apie visus zoologijos sode gyvenančius guvūnus. Kai kuriuos gyvūnus mokiniai galėjo pamaitinti, paglostyti, palaikyti.

6d klasės auklėtoja, IT vyr. mokytoja Kristina Zabielė

 

Išvyka į saugomų teritorijų nacionalinį lankytojų centrą

Saugomų teritorijų nacionalinio lankytojų centre 7f mokiniai gavo žinių apie saugomas teritorijas. Ekspozicija padėjo suprasti ką ir kodėl reikia saugoti, kodėl gamtosauga civilizuotai žmonijai darosi vis svarbesnė. Gidė paaiškino, kad saugomos teritorijos yra skirtingų rūšių. Jos pasižymi saugomų rūšių įvairove, kraštovaizdžio ypatumais, gamtos paminklais. Išskirtinė nacionalinių ir regioninių parkų, rezervatų vertė iliustruota ne tik vaizdais, bet ir konkrečiais daiktais. Edukacijos metu galėjome klausytis paukščių skleidžiamų garsų. Patiko laboratorinis stalas – klaustukas, kur įvairūs ant stalo esantys objektai buvo paaiškinti filmuotais siužetais.

7f klasės auklėtoja, direktoriaus pavaduotoja ugdymui Rasa Žukauskienė