Gamink su „Sveikatiada“

Visus likusius mėnesius „Sveikatiados“ žmogeliukas dalyvavo kartu su 102 mokiniais, 1-3 klasių moksleiviais, bei mokytojomis,  pasinaudojome visais pateiktais receptais, žinoma tikrai reikėjo apgalvoti ir pasirinkti kartu su vaikais sveikus produktus, juos aptarti kokia jų nauda sveikatai ir kodėl juos renkamės. Todėl prieš tai buvo pravestos pamokėlės apie sveika mitybą. Veiklas vykdėme maisto ruošimo patalpose, taip mokiniai plėtė pažinimo kompetenciją. Gaminant kartu su vaikais juos suskirstėme komandomis, taip kiekviena komanda buvo atsakinga už savo gautą užduotį. Su mokytojomis bendradarbiaujant leidome mokiniams pažinti, nebijoti ir prisiliesti prie gaminimo proceso. Šiose veiklose mokiniai lavino ir gilino kompetencijas, kaip mokymosi nes mokėsi gaminti, komunikavo, nes dirbo grupėse, pažinimo – įgijo žinių apie sveiką mitybą, socialinė, plėtėsi akiratis kas vyksta mokyklos erdvėse, kūrybingumo- kiekvienas galėjo lipdyti, puošti savo sausainius kaip norėjo, bei asmeninė kompetencija – gautą pažinimą ir įspūdžius dalinosi su artimaisiais.

Moksleivių atsiliepimai – „Skanikai – sausainiukai“; „Linksmosios salotos“; „Rūgštu, bet sveika“.

Kilusios naujos idėjos šiam renginiui: galima puikiai išnaudoti mokyklos erdves, ir  technologijų pamokų metu gaminti su pradinukais sveikus  užkandžius, taip ugdant ir formuojant sveikos mitybos įpročius.

Pasiūlymai / pageidavimai / norai ir kt. Noras ir toliau tęsti „Sveikatidos“ veiklas, ugdyti mokiniams sveikatai palakius įpročius.

Nuoširdžiai dėkoju mokytojomis kurios kartu su dideliu noru ir veiksmais prisidėjo prie gaminimo veiklų.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė D. Vilutienė