Nauja knyga. Rašytojas Justinas Žilinskas. „Taikos“ jaunieji skaitytojai

Atpažinote kompiuterio paieškos sistemos raktinius žodžius? Spragt ir informacija kaip ant delno! Bet mes nusprendėme bendrauti  gyvai J  Lapkričio 23 d. progimnazijos bibliotekininkė  Jadvyga pakvietė į svečius rašytoją Justiną Žilinską, parašiusį kupiną nuotykių romaną jaunimui (ir visiems J). Tai įtraukianti knyga ,,Bėgliai. Jūrų keliais į Ameriką”. 

Rašytoją kalbino lietuvių kalbos mokytoja Ingrida, kurios senelis XX a. pr. taip pat laimės ieškojo už jūrų marių. Kadangi  nemažai mokinių jau  mokosi pagal naująsias programas, tad ir mūsų 7-okai per pamokas nagrinėjo šio romano ištraukas:  sužinojo apie caro valdomos Lietuvos sunkią ekonominę ir moralinę padėtį, svarstė, kurie kūrinio epizodai aktualūs mūsų dienų žmogui. O susidomėjus norisi sužinoti daugiau. Tad visiems labai patiko įdomūs rašytojo pasakojimai, kaip gimė knygos idėja, kodėl sukūrė vienokius ar kitokius veikėjų charakterius, kuriuos knygos epizodus rašyti buvo įdomiausia ar sunkiausia. Atmintyje dar neišblėso pavasarinis susitikimas su knygos dailininke Ūla Šveikauskaite, todėl šį kartą buvome dar aktyvesni ir net dalyvavome rašytojo viktorinoje. Du aštuntokai ir 7-okė Ineta tikri laimėtojai!  Bet iš tiesų laimėjome mes visi –  norime domėtis, skaityti ir daugiau sužinoti.

 Po savaitės 10 bibliotekoje esančių knygų ,,Bėgliai. Jūrų keliais į Ameriką” buvo išgraibstytos. Naujos geros knygos visada randa savo skaitytojus!

Lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Ingrida Kapočienė