6a, 6b, 6c, 6f klasės artėjant Žemės dienai dalyvavo netradicinėse lietuvių literatūros – geografijos – istorijos pamokose „Bangų papasakota gamtos istorija“

Kovo 19 – antradienį – 6a, 6b, 6c ir 6f klasės drauge su lietuvių kalbos vyr. mokytoja R. Mikolaityte, geografijos mokytoja metodininke A. Šidlauskiene, istorijos vyr. mokytoja A. Jurkūnaite, fizinio ugdymo mokytoja metodininke V. Tupčiauskiene  bei lietuvių kalbos vyr. mokytoja A. Pėdnyčiene artėjant Žemės dienai dalyvavo netradicinėse lietuvių literatūros –geografijos – istorijos  pamokose „Bangų papasakota gamtos istorija“.

Pamokas vedė geologijos mokslų daktaras, Ekoturizmo agentūros,, Geologo kelionės‘‘ įkūrėjas ir vienas iš vadovų, Klaipėdos universiteto lektorius Jonas Šečkus.

Šeštokai sužinojo apie Žemės raidą, klimato kaitą, jūrų bei vandenynų susidarymą, Baltijos jūros raidą ir daug įdomių dalykų apie geologiją. Svarbiausia, kad buvo siejama geologija, geografija, mitologija bei istorija. Svarbiausias esminis pasakojimas apie Eglę žalčių karalienę taip pat siejamas su Baltijos jūros atsiradimu maždaug prieš 7500 metų.

Refleksijų metu buvo prisiminti klimato atšilimo ir Žemės išsaugojimo klausimai. Mokinukai turėjo galimybę lektoriui užduoti daug klausimų, į kuriuos gavo išsamius atsakymus.

Džiaugiamės galėję dalyvauti kitokiose pamokose ir išsamiau susipažinti su Žemės istorija.

Lietuvių kalbos vyr. mokytoja, 6f klasės auklėtoja R.Mikolaitytė