Gegužės 30 d. – Kultūrinė, meninė, pažintinė veikla

5c klasė dalyvavo edukacijoje „Iliuzijos – mistika, mokslas ar apgaulė“ Energetikos ir technikos muziejuje

Gegužės 30 dieną – ketvirtadienį – 5c klasės moksleiviai, auklėtoja, lietuvių kalbos vyr.  mokytoja R. Mikolaitytė ir istorijos vyr. mokytoja A. Jurkūnaitė  lankėsi Energetikos ir technikos muziejuje ir dalyvavo edukacijoje „Iliuzijos – mistika, melas ar apgaulė“.

45 min. penktokai klausėsi paskaitos apie iliuzijas, kaip jos reiškiasi žmogaus gyvenime, kas yra miražas, optinė apgaulė, kas gali sukelti iliuzijas. Įdomiausia buvo sužinoti, kaip optinė apgaulė panaudojama fotografijoje ir kine, kada galima pamatyti didelį, o kada mažą mėnulį, buvo atliekami ir bandymai.

45 min. moksleiviai vaikščiojo po muziejų ir susipažino su eksponatais, sužinojo jų paskirtį, išbandė interaktyvius eksponatus.

Ekskursija – edukacija truko 1 val. 30 min., tačiau laikas neprailgo, visi nusprendėme dar kartą sugrįžti į šį muziejų.

5c klasės auklėtoja, lietuvių kalbos vyr. mokytoja R. Mikolaitytė

 

6b klasės išvyka į gyvūnų prieglaudą

Gegužės 30 d. 6b klasė aplankė gyvūnų prieglaudą „Lesė“ Buivydiškėse. Prieglaudos savanorė papasakojo apie gyvūnų išreiškiamas emocijas ir kaip jas atskirti, apie atsakingą auginimą, supažindino su prieglaudoje esančiais gyvūnėliais. Mokiniai gyvūnėliams atnešė daug maisto ir kitų reikiamų daiktų. Buvo labai graudu žiūrėti į gyvūnų liūdnas akytes ir tikrai norėjosi paimti su savimi. Primename, kad galite aplankyti ir paremti prieglaudas daiktais: http://www.lese.lt/lt/parama_daiktais

6b klasės auklėtoja, IT vyr. mokytoja K. Kutiščeva

7c ir 6d klasių išvyka į Vilniaus Skyparką

Gegužės 30 dieną 7c ir 6 d klasės mokiniai su auklėtojomis Laima Kamarūniene ir Neringa Ašmantavičiūte bei socialine pedagoge Laimute Valevičiene vyko į 1600 kv.m. ploto erdves ir didžiausias batutų platformas Europoje turintį batutų parką. Su profesionaliais treneriais apšilimą padarę ir pasikartoję bendrąsias vidaus taisykles ėmėsi sportinės veiklos. Čia mokiniai ne tik šokinėjo, galynėjosi kaip sumo imtynininkai, mėtė kamuolį į krepšį, „nardė“ į kempinių baseiną, bet ir galėjo atsigaivinti ledais, gėrimais bei  suvalgyti mėgiamą picą. Skyparkas – puiki vieta ne tik aktyviai leisti laiką, bet ir ekstremalams nutrūktgalviams saugiai pasimokyti naujų triukų.

Gerai pasimankštinę, pakiliai nusiteikę mokiniai grįžo į gimtąjį Justiniškių mikrorajoną.

7c klasės auklėtoja, technologijų vyr. mokytoja L. Kamarūnienė