Mineralinių vandenų miesto stebuklai

Spalio 28 dieną 6–7 klasių moksleiviai drauge su mokytojomis džiaugėsi Justiniškių seniūnijos bendruomenės dovanota ekskursija į Birštono kurortinį miestą, vykdant ilgametį projektą „Etnografinė Lietuva“. Drauge vyko ir kitų Justiniškių mikrorajono mokyklų mokiniai, dalyvavę projekte.

Birštone pasitikusi gidė pakvietė į edukacinį užsiėmimą  „Ar žinai, kur gyvena Birštono banginukas?“.

Vaikščiodami po miestelį ir grožėdamiesi Nemuno kilpomis moksleiviai ir jų mokytojos sužinojo, ar galima pasveikti geriant mineralinį vandenį, kodėl Birštone nėra gėlo vandens, kas gyvena „mažuose“ nameliuose. Taip pat sužinojo, kad banginukas yra miesto simbolis, ragavo mineralinio vandens. Edukacinio užsiėmimo metu iš druskos pasigamino vonios burbulus.

Smagu buvo įkopti į Birštono piliakalnį, vadinamą Vytauto kalnu, grožėtis Nemuno kilpomis ir išgirsti gidės pasakojimo apie vieną didžiausių čia stovėjusių kunigaikščio Vytauto medžioklės dvarų.

Vaikščiojom Sebastiano Kneipo sveikatingumo taku ir įsitikinome, kad vanduo daro stebuklus.

Nemuno kilpų regioninio centro darbuotoja supažindino su paukščiais ir gyvūnais, apžvelgė Nemuno kilpų regioninio parko formavimosi raidą. Smagu buvo vaikščioti po rudens lapais nuklotą parką ir grožėtis skulptūromis, žvelgti į Nemuno bangeles  bei pajusti mineralinio vandens bokšte jūros orą.

Smagiai visi įkopėme į 45 m. aukščio apžvalgos bokštą, iš kurio atsiveria Nemuno kilpos, Škėvonių atodanga.

Grįžome vėlai vakare kupini įspūdžių, pažinę Birštono kurortą, sužinoję jo paslaptis.

Už šią išvyką dėkojame Justiniškių bendruomenės pirmininkui Igoriui Boronovui.

Lietuvių kalbos vyr. mokytoja R. Mikolaitytė