Edukacinė pamoka „Vaistažolių takeliais į sveikatos kelią“

2020 m. sausio 16 dieną Vilniaus Taikos progimnazijos informaciniame centre vyko arbatos gėrimo pamoka „Vaistažolių galia“. Dalyvavo 6c klasės moksleiviai, lietuvių kalbos vyr. mokytoja R. Mikolaitytė, visuomenės sveikatos specialistė D. Vilutenė ir informacinio centro vedėja J. Tumas.

Pamoka „Arbatų degustacija“ skirta formuoti sveikos gyvensenos įgūdžius.

Šįkart sveikatingumo pamokoje buvo kalbama apie vaistažolių pažinimą ir degustuojama arbata. Moksleiviai susirinko susipažinti su natūraliais, iš gamtos išgaunamais produktais – vaistažolėmis. Pamoką, apgaubtą švelnaus arbatų aromato, vedė visuomenės sveikatos specialistė D. Vilutienė. Vyko tikra arbatos gėrimo ceremonija – pradžioje sveikatos specialistė supažindino su vaistažolių įvairove, su  O. Šimkūnaitės literatūra apie vaistažoles,  aiškino, kaip pagal augalų spalvas suprasti, kuriai žmogaus organizmo daliai stiprinti arba gydyti tinka tam tikros vaistažolės. Moksleiviai šiai pamokai parengė projektus apie vaistažolių rinkimą, džiovinimą, laikymo sąlygas ir paruošimo būdus.

Šaltuoju metų sezonu, kai ypač reikia stiprinti organizmą, imuninę sistemą ir kartais gal net gydyti įvairius susirgimus, ši sveikatingumo pamoka buvo be galo naudinga ir svarbi. Moksleiviai dalinosi savo patirtimi, diskutavo, tarėsi, pasakojo, kokias vaistažoles vartoti jie renkasi su tėveliais namuose, uždavė klausimus ir reflektavo – įtvirtino ir pasitikrino įgytas naujas žinias.

Šios pamokos įkvėpti tikimės ir toliau kurti sveikesnę aplinką, juk kiekvienam žmogui visų svarbiausia – sveikata.

 

Visuomenės sveikatos specialistė D. Vilutienė

Informacinio centro vedėja J. Tumas

Lietuvių kalbos vyr. mokytoja R. Mikolaitytė