LAISVĖS IR MEILĖS ŠVENČIŲ AIDAI PROGIMNAZIJOJE

„Ką man reiškia žodis „Tėvynė“? Juk tai ne tik skambi gaida, lydinti mus nuo vaikystės, juk tai ne tik tauta, tam tikroje teritorijoje einanti savo istoriniu keliu. Tai yra žodis, savyje talpinantis daug daugiau. Tėvynė – mūsų namai, mūsų gimtoji žemė, nutvieksta auksaspalvių saulės spindulių, numarginta žaliųjų pievų ir miškų, išvagota upių ir savyje per amžius sauganti kiekvieno lietuvio pralietą kraują kovojant už tai, kuo dabar džiaugiamės ir didžiuojamės, – laisvę. Galiu teigti, kad Tėviškė primena mylimiausią bei brangiausią žmogų – Mamą. Meilę. Šilumą. Ramybę. Į savo Gimtinės kūrimą įdėję nors lašelį meilės, prisidėjome prie jos gerovės ir kelio… Taip… ten… į laisvę. Ne vienas mūsų pajuto širdy, kokia yra brangi laisvės kaina, tad tausoti, gerbti ir ją išsaugoti yra kiekvieno, nesvarbu, mažo ar didelio, pareiga. Meilė ir laisvė, persipynusios tarpusavyje, tik paliudija, kad tik vieninga, taiki tauta bendromis jėgomis gali pasiekti tai, kuo pasididžiuoti gali ne visi.
Tegul šviesa, tiesa ir dorybė telydi mūsų žingsnius! Mylėkime, džiaukimės, švęskime!“

Tokiais savo sukurtais ir išjaustais žodžiais Vasario 16-osios paminėjimą progimnazijoje į ilgosios pertraukos šurmulį palydėjo 7a klasės mokinė Austėja Visockaitė. Jautrią moksleivės kalbą, nuvilnijusią I aukšto fojė susirinkusių klausytojų širdimis, pasitiko ir į skambių melodijų skraistę įsupo laisvės ir meilės dainos. Jas atliko Atėnė Tikkueva (7a kl.), Adrijana Katinaitė (7d kl.), Amėja Jagėlaitė (6e kl.) ir Gerda Prusevičiūtė (5e kl.). Gražūs balsai ir giliamintė laisvės žodžių bei muzikos aura suvirpino bendraamžių jausmus ir leido jiems patirti įkvepiančią vienybės dvasią – kartu atlikus Eurikos Masytės pagal Maironio žodžius sukurtą dainą „Laisvė“, ne vienoje poroje akių sužibo ašaros. Kol jaunos širdys atviros, Laisvė gyva.

Vasario 14-osios data kalendoriuje neleido pamiršti ir daugelyje pasaulio šalių taip mėgstamos šv. Valentino dienos. Šia proga mokinių parlamentas palepino Taikos bendruomenę smagios ir saldžios nuotaikos akimirkomis: vyko kasmetinis šv. Valentino paštas ir saldumynų mugė, ištroškę skanavo meilės eliksyro ar ragavo meilės burtų, širdingus apkabinimus dalijo Draugystės meškutis, o savo asmenukę su draugais buvo galima įamžinti prie Meilės fotosienos. Ją ir kitas spalvingas dekoracijas padedant mokiniams sukūrė mokytojas Petras Pivoriūnas. Ačiū visiems už nuoširdų darbą ir šventines akimirkas!

Muzikos mokytoja D. Nakutytė