Šiaurės šalių literatūros savaitė Lapkričio 9–13 d.

Šiaurės šalių bibliotekų savaitė – tai „Norden“ organizuojama kasmetinė tradicinė šviesos ir knygos šventė, primenanti mums senąją pasakojimų tradiciją, suteikianti progos vaikams ir suaugusiems susipažinti su Šiaurės šalių literatūros lobiais, persikelti į magišką knygų pasaulį. Pagrindinė Šiaurės šalių bibliotekų savaitės idėja populiarinti literatūrą ir knygų skaitymą.

2020-ieji pasauliui – sunkūs metai, visiems metę didžiulį iššūkį. Tokie reiškiniai kaip pandemija priverčia susimąstyti, ką reiškia būti pasaulio piliečiu. Kokią atsakomybę turime jausti mes kaip piliečiai, kas mus vienija ir kuo mes skiriamės?

Mūsų Vilniaus Taikos progimnazijos mokiniai šios savaitės renginiuose dalyvauja penkioliktą kartą. Šių metų skaitymų tema – „Šiaurės šalys ir pasaulis“. Skaitydami knygas aptariame tokius reiškinius kaip pandemija, ką reiškia būti pasaulio piliečiu, kokią atsakomybę turime jausti mes kaip piliečiai, kas mus vienija ir kuo mes skiriamės?

Informacinio centro vedėja J. Tumas bendraudama su 1a, 1b, 1c kl. mokiniais, aptarė populiariausias Šiaurės šalių literatūros knygas ir jų veikėjus, pristatė pirmokams Šiaurės šalių literatūros savaitės idėją, plakatą ir skyrė namų darbų užduotį.

Daug dėmesio Šiaurės šalių literatūros savaitei skyrė mokytoja A. Vinkevičienė su savo 2a klase. Mokiniai aptarė savaitės temą ir jos plakatą, susipažino su jo dailininke ir patys pabuvo dailininkais bei kūrėjais – kūrė pašto ženklus. Antrokai daug sužinojo apie Suomiją, Alandų salas, Norvegiją. Susipažino su rašytoju Mauri Kunu ir jo knygomis „Vikingai puola“, „Elė ir pašėlusi klasė“. Daug sužinojo apie vikingus. Lankstė laivelius ir kabino jiems Šiaurės šalių vėliavas. Klausė skaitomos Kristin Roskifte knygos „Visi iki vieno“ ir žaidė skaičių žaidimą.

Informacinio centro vedėja J. Tumas