Spalis – Tarptautinis mokyklų bibliotekų mėnuo

Tai kasmetinė viso pasaulio mokyklų bibliotekų šventė ir šių metų tema: „Pasaulio pasakos“. Pasakos – tai mus pasiekęs visos žmonijos vaikystės atšvaitas. Pasakų naivokas turinys ir patraukli forma slepia ilgaamžę žmonių išmintį.

Sakinio pradžia „Vieną kartą…“ mus visus nukelia į stebuklingą fėjų, nykštukų, laumių pasaulį, moko apie žmogaus vertybes ir kultūrą, supažindina su įvairiomis pasaulio šalimis per jų pasakas.

Spalio mėn. 1a, 1b, 1c, 5d,5f, 5e, 5c kl. susipažino su biblioteka, su pasakomis ir su knygų herojais.

Pirmokams labiausiai patinka garsiai skaityti pasakas, tad šiųmetė mokyklų bibliotekų šventės tema „Pasaulio pasakos“ jiems itin tiko. Dar ne visi moka skaityti, bet žino daug pasakėlių ir puikiai piešia, tad  papasakojo gražiausias jiems žinomas pasakėles ir nupiešė jų herojus.

5c kl. mokiniai kūrė knygų skirtukus, skirtus pirmokams: „Mėgstamiausia vaikystės pasaka‘‘, taip pat sukūrė plakatą „Skaitytų knygų sūkury“. 

Stengėmės pajusti knygų, skaitymo, mokyklos bibliotekos ir pasakų ryšį. Penktos klasės mokiniai žino daug įdomiausių pasakų ir jų herojų. Aptarę pasakas, mokiniai surašė jiems patikusių pasakų ir herojų išmintį ir sukūrė tam skirtą plakatą.

 

Informacinio centro vedėja J. Tumas