Ketvirtokų pasaulio pažinimo pamokos kitoje aplinkoje

Lietuvos kelių muziejus veikia savo steigėjos Vievio valstybinės įmonės „Automagistralė“ patalpose. Muziejus įkurtas 1995 m., minint automagistralės Vilnius–Kaunas 25 metų sukaktį. Nuolatinėje ekspozicijoje lankytojai kviečiami susipažinti su kelių tiesimo istorija: senaisiais įrankiais – kapliais, kirstukais, trombuotėmis, pleištais, vežimu „kalamaška“, naudotu pirmojo Žemaičių plento tiesime, kelininkų apavu, tarp kurių daugiausiai dėmesio sulaukia „čempės“ – senasis akmenskaldžio apavas, skirtas apsaugoti kojoms nuo smūgio skaldant akmenis, taip pat fotografijomis, menančiomis tarpukario, sovietmečio ir mūsų dienų istoriją. Čia eksponuojamos ir kelių statybai naudojamos medžiagos, uolienos, mineralai, kristalų pavyzdžiai. Stenduose pateikta informacija apie kelių vystymosi raidą nuo Gintaro kelio laikų iki šiuolaikinių magistralių. 

Juozo Dalinkevičiaus (1893–1980) memorialinė ekspozicija

J. Dalinkevičius yra lietuviškos geologų mokyklos puoselėtojas, profesorius, akademikas, geologijos-mineralogijos mokslų daktaras.
Ekspozicijoje stovi jo rašomasis stalas su smulkiais  kasdieninio darbo atributais, studentiška kepuraitė, geologinis plaktukas, turiningo gyvenimo akimirkų fotonuotraukos. Ant sienų – iliustracijos. Tai J. Dalinkevičiaus nubraižyti geologiniai pjūviai, sudaryti žemėlapiai, tyrinėtų atodangų fotovaizdai. Pasieniais sustatytos vitrinos su Lietuvos uolienų  pavyzdžiais – nuo pačių seniausių iki dabartinių, kurie puikiai reprezentuoja Lietuvos uolienų įvairovę. Labai įdomi profesoriaus surinkta belemnitų ir amonitų kolekcija iš kreidos ir juros amžių uolienų.

Lietuvos naudingųjų iškasenų ekspozicija

Joje lankytojams rodomi svarbiausi Lietuvos gelmių turtai.

Ekspozicija apie šiuo metu susidarančias uolienas

Ekspozicijos pavadinimas pats kalba už save – joje lankytojai gali susipažinti su dabartiniais procesais, vykstančiais žemės paviršiaus viršutiniuose sluoksniuose.

4b klasės auklėtoja Ingrida Miškauskienė

4c klasės auklėtoja Jūratė Vlasovienė