Kovo 11-osios proga organizuota istorijos olimpiada ir kiti šventiniai renginiai

Minėdami trisdešimt antrąsias atkurtos Nepriklausomos Lietuvos metines Vilniaus Taikos progimnazijos bendruomenė aktyviai organizavo veikas skirtas šiai šventei. Mokiniai į mokyklą atėjo pasipuošę geltonos, žalios ir raudonos spalvų rūbeliais. Nelikome abejingi Putino sukeltam karui Ukrainoje, todėl per istorijos bei dorinio ugdymo pamokas daug dėmesio skiriame Ukrainos istorijos atspindžiams ir Rusijos propagandos demaskacijai.

Kovo 10 dieną istorijos mokytojai Algis Bitautas ir Aušra Jurkūnaitė organizavo Vilniaus miesto istorijos olimpiadą 7–8 klasių mokiniams „Vilnius-magdeburginio miesto teisę turinti Lietuvos sostinė(XIV-XVIII a.)“. Olimpiados metu buvo ne tik prisiminti Vilniaus istorijos epizodai, taip pat kūrybiškai pažvelgta į kitais metais 700 metų jubiliejų švenčiančią Lietuvos sostinę.

Istorijos mokytojai organizavo 5–8 klasėms temines pamokas skirtas Kovo 11-osios minėjimui, kurių metu buvo ne tik prisiminta prieš trisdešimt du metus įvykę įvykiai, kartu diskutuota ką šiandienos įvykių kontekste mums reiškia ši šventė.

Istorijos ir etikos mokytojas Algis Bitautas