Literatūros pamoką ketvirtokams H. K. Anderseno „Pasakų pasaulis“, skirtą Vaikų Knygos dienai ir H. K. Anderseno gimtadieniui, vedė 7e klasės moksleiviai

Balandžio 2-oji –  didžio danų pasakininko H. K. Anderseno  gimtadienis –  jau seniai minima kaip Vaikų knygos diena. Mūsų progimnazijoje jau tradicija tapo paminėti šią prasmingą dieną.

7e klasės moksleiviai, drauge su lietuvių kalbos vyr. mokytoja R. Mikolaityte jau trečią kartą šią progą pamini pristatydama įvairius projektinius darbus.

Džiaugiamės, kad šiais metais balandžio 7–ąją – ketvirtadienį – per 5 pamoką  galėjome  į netradicinę pamoką progimnazijos aktų salėje  pakviesti ketvirtokus ir juos ne tik supažindinti su H. K. Anderseno gyvenimo vingiais, pasakomis bei jų herojais, bet ir vienos garsiausių pasakų – „Karalaitė ant žirnio“ – motyvais sukurti šiuolaikinę pasaką.

Netradicinę pamoką ketvirtokams vedę septintokai džiaugėsi, kad pradinukai aktyviai įsitraukė į pokalbį, patys sekė pasakas, dalinosi įspūdžiais.

Labiausiai ketvirtokėliams patiko septintokų piešiniai, kuriuos su meile moksleiviai nupiešė ir pakomentavo.

Sužavėjo ir šiuolaikinė pasaka, kuri  atskleidė moksleivių kūrybiškumą ir įrodė, kad H. K. Anderseno pasakos nemiršta.

Ketvirtokams buvo surengta viktorina, turėjo galimybę, pasakyti, iš kokios pasakos yra ištrauka.

Refleksijos metu buvo parodytas „emocijų kamuolys“. Daugelis iš pamokos išsinešė džiaugsmą.

Viso renginio metu, taip pat ir rengiant pamoką, talkino informacinio centro vedėja J. Tumas. Esame dėkingi už konsultavimą ir pagalbą.

Manau, kad ir septintokai, ir ketvirtokai H. K. Anderseno pasakose randa, kas jiems svarbu, juk pasakos nemiršta.

Kviečiu susipažinti su 7e klasės moksleivių projektiniu darbu.

 

   Lietuvių kalbos vyr. mokytoja R. Mikolaitytė

Tarptautinė knygos diena