„Tyrinėjimo menas: mokomės bendruomenėje” programa

TYRINĖJIMO MENAS – tęstinė programa, skirta atskleisti ir ugdyti mokinių ir mokytojų kūrybingumą, kritinį mąstymą ir kitas svarbiausias kompetencijas, padėti mokykloms kurti aktualų, XXI amžiaus savastį atliepiantį ugdymo procesą, suteikti praktinę pagalbą sprendžiant aktualius mokymosi iššūkius.

Programa unikali savo metodika, mūsų bendruomenės ištobulinta dirbant su dešimtimis mokyklų visoje Lietuvoje. Ji sukuria erdvę mokinių, mokytojų ir įvairių kūrybinių sričių praktikų partnerystėms, kurių metu kartu sprendžiami konkretūs mokymosi iššūkiai, kuriami ir išbandomi dalykų intergavimu, tyrinėjimu ir problemų sprendimu pagrįsti ugdymo metodai.

TYRINĖJIMO MENAS – praktinė pagalba sprendžiant aktualius su mokymusi susijusius iššūkius. Vietoj teorinės informacijos ar kitur sukurtų  receptų mokytojai ir mokiniai pirmiausia patys kviečiami klausti, koks mokymasis jiems yra prasmingas ir įtraukiantis. Išsikėlę sau rūpimus tikslus, su įvairių kūrybinių sričių praktikų pagalba mokytojai ir mokiniai gali išbandyti mokymąsi tyrinėjant, sprendžiant problemas, vystant ir įgyvendinant savo idėjas.

Nauda visai mokyklai – ugdoma mokyklos kultūra, pagrįsta pasitikėjimu ir atvirumu, refleksija ir kryptingu tobulėjimu.

Programoje dalyvauja 5a klasė ir mokytojų komanda. Su mūsų mokykla bendradarbiauja kūrėjos praktikės Saulė Norkutė ir Avelina Markevičiūtė.

Daugiau informacijos apie programą rasite: https://www.kurybinesjungtys.lt/tyrinejimo-menas/

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Rasa Žukauskienė