„Atliekų kultūros“ egzaminas

Balandžio 27 dieną vyks „Atliekų kultūros“ egzaminas, kuriame dalyvauti kviečiami visi Lietuvos gyventojai.

Egzamino tikslas – ne tik dar kartą priminti apie aplinkosaugos ar žiedinės ekonomikos svarbą, bet ir padėti gyventojams suprasti pamatinius dalykus – atsakyti į klausimą kokią naudą tai teikia. Juk visi žinome – stiklą reikia mesti į stiklo konteinerį, o popierių rūšiuoti su popieriumi, tačiau labai svarbu suvokti, kodėl turime tai daryti. Kai žinosime atsakymus į esminius klausimus, tuomet ir atliekų rūšiavimas ar atsakingas vartojimas taps savaime suprantamu, prasmingu ir aiškų tikslą turinčiu įpročiu“, – sako Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro (VAATC) vadovas ir projekto sumanytojas T. Vaitkevičius.

Kviečiame visą progimnazijos bendruomenę dalyvauti „Atliekų kultūros“ egzamine ir įsivertinti bei įgyti daugiau aplinkosauginių žinių.

Egzamine dalyvaukite jums patogiu metu

Savo žinias apie atliekų prevenciją, tvarkymą, rūšiavimą ir jų perdirbimą galėsite pasitikrinti balandžio 27 dieną nuo 9.00 iki 20.00 val., prisijungę prie internetinės svetainės egzaminas.atliekukultura.lt. Visi egzamino dalyviai bus suskirstyti į amžiaus grupes, o atsakymams į klausimus bus skirta 45 minutės.

Daugiau informacijos apie egzaminą ir prizus – jo interneto puslapyje egzaminas.atliekukultura.lt.

Projektą globoja Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija.

Fizijos vyr. mokytoja Lina Sivoj

Geografijos mokytoja metodininkė Aušra Šidlauskienė