Vasaros stovykla „Drugelis 2023“

Birželio 12-21  d. nuo 8.30 iki 16.00 val. Vilniaus „Taikos“ progimnazijoje organizuojama dieninė mokinių vasaros stovykla „Drugelis 2023“.   

Stovyklos tikslas – ugdyti vaikų socialines-emocines kompetencijas ir kultūrinę edukaciją, skatinti sveiką gyvenseną, fizinį aktyvumą ir gamtos pažinimą. Stovyklautojai susipažins su skautiškomis paslaptimis Pilaitės mikrorajono apylinkėse, sužinos, ką reikia pasiimti su savimi į žygį, o ką parsinešti į namus, kaip stovyklauti ir saugoti gamtą. Kalbėsis apie ekologiją ir tvaresnį gyvenimo būdą, lankysis Justiniškių mikrorajono zonose (S. Gedos skvere, bibliotekoje ir kt.), kur vyks bendros veiklos su Justiniškių dienos centro nariais, bendruomenės atstovais. Futbolo klubo „Ataka“ treneriui vadovaujant, išmėgins savo fizines jėgas prie Baltojo tilto žaisdami paplūdimio futbolą. Keliaudami po Vilniaus senamiestį, susipažins su senojo miesto paslaptimis, dalyvaus kultūrinėse edukacijose. Paskutinę stovyklos dieną stovyklautojai lankysis Anykščiuose duonelės kepimo edukacijoje. Per kūrybą ugdysis meninės raiškos ir bendravimo gebėjimus, mokysis įveikti savo baimę, ugdysis kūrybiškumą, pasitikėjimą savimi, komandinio darbo įgūdžius. Kiekvieną stovyklos dieną, aktyviai veikdami, žaisdami ir pramogaudami, mokysis suvokti, pažinti save, draugus ir aplinką, ugdyti pagarbius tarpusavio santykius, patirs judėjimo džiaugsmą.

Stovykla dalinai finansuojama Vilniaus miesto savivaldybės.

Registracija paskelbta Tamo dienyne bus aktyvi iki gegužės 19 d. imtinai (registracija pratęsta iki gegužės 28 d.). Jei galimas į stovyklą priimti mokinių skaičius bus viršytas anksčiau, registracija bus stabdoma anksčiau.

Iki susitikimo stovykloje!

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Daiva Daubarienė