5f klasė dalyvavo baigiamajame projekto „Mano Vilnius“ renginyje, skirtame 700–ajam Vilniaus gimtadieniui „Vilnius tavo kuprinėje“

Birželio 12 dieną – pirmadienį – Kultūrines pažintines veiklas 5f klasės moksleiviai pradėjo Vilniaus senamiestyje. Drauge su auklėtoja, lietuvių kalbos  vyr. mokytoja R. Mikolaityte  ir lietuvių kalbos mokytoja I. Ružaite dalyvavo Vilniaus 700-ajam gimtadieniui skirtoje „Vilnius tavo kuprinėje“ ekskursijoje–edukacijoje.

Ekskursija–edukacija prasidėjo Rotušės aikštėje. Penktokai buvo suskirstyti į keturias grupes, klausėsi gidės pasakojimų apie žymius  vilniečius ir ruošėsi atlikti užduotis. Antroji stotelė – METRAŠTININKO kiemelis Stiklių gatvėje, kuriame susipažino ne tik su garsiuoju Vilniaus „Metraštininku“, bet turėjo atsakyti į klausimus ir buvo apdovanoti prizais. Stiklių gatvėje klausėsi ŽYGIMANTO AUGUSTO ir BARBOROS RADVILAITĖS istorijos, keliavome į Sirvydo  skverą, Literatų gatvę, kurioje ieškojo rašytojų plytelių. Paskutinė stotelė – ŠV. ONOS bažnyčia, vaikai žiūrėjo filmuką ir atliko užduotį.

Refleksijos metu buvo prisimintos visos stotelės ir paminėti žymūs vilniečiai bei aplankytos vietos. Buvo išrinkta ir apdovanota grupė, surinkusi daugiausiai taškų. Grįžome Pilies, Skapo gatve iki PREZIDENTŪROS, vaikams taip pat buvo įdomu sužinoti, kas gyveno šiuose rūmuose 19 amžiuje. Penktokai dalyvauja ilgalaikiame projekte „Mano Vilnius“. Ši edukacinė ekskursija buvo pirmoji pažintis su senamiesčiu.

5f klasės auklėtoja, lietuvių kalbos vyr. mokytoja R. Mikolaitytė