5f drauge su Tėveliais Palūšėje dalyvavo geologiniame žygyje „Ledyno pakraščio taku“ aplink LŪŠIŲ ežerą

Birželio 14 – trečiadienį – 5f klasės mokinukai drauge su auklėtoja, lietuvių kalbos vyr. mokytoja R. Mikolaityte, lietuvių kalbos mokytoja I. Ružaite ir gausiu būriu Tėvelių traukiniu vyko į Ignaliną, o po to keliavo į Palūšę, kur dalyvavo geologiniame žygyje aplink dalį Lūšių ežero „Ledyno pakraščio takas“.

Su geologu Jonu Šečkumi ir hidrogeologe Ramune Šečkuviene keliavome jau antrą kartą, džiaugiamės, kad prie mūsų prisidėjo ir gausus būrys Tėvelių, net 18  mus lydėjusių ir smagiai pakopinėjusių Palūšės skardžiais suaugusiųjų.

Į Ignaliną atvykome traukiniu, užsakytas autobusas pavežėjo 5 km. Iki Palūšės ir keliavome 5 km. Pėsčiomis aplink dalį Lūšių ežero, geologas Jonas pasakojo apie ežerų susiformavimą ir raidą, Lūšių ežero ledyninę kilmę, ėjome pažintiniu taku per pelkę ir mišką, laipiojime skardžiais.

Geologas Jonas daug įdomių ir naudingų dalykų papasakojo. Žygis truko apie 3 val. Po jo vaikai turėjo smagias maudynes, skanius pietus „Piratų“ kavinėje, poilsį ir pasivaikščiojimą po Palūšę, unikalios medinės bažnytėlės lankymą.

Iš Palūšės išvykome 16val., todėl dar trumpai pasižvalgėme po Ignaliną.

Namo grįžome pavargę, bet pilni įspūdžių, smagu, kai vaikai gali pabūti gamtoje, keliauti kitaip, drauge keliauja Tėveliai, juk taip ugdome keliautojus, kurie suvoks, jog kelionės po savo kraštą yra neįkainojamos.

5f klasės auklėtoja, lietuvių kalbos vyr. mokytoja R. Mikolaitytė