Dailyraščio konkursas „Brolių Antano ir Jono Juškų priesakai ateities kartoms“

 

Šiemet Lietuvių kalbos dienoms skirto dailyraščio konkurso „Brolių Antano ir Jono Juškų priesakai ateities kartoms“ pradžia – vasario 26-oji. Dalyviai rungsis dviejose amžiaus grupėse: 5-6 klasių moksleiviai, 7-8 klasių mokiniai. Konkursas vyks dviem etapais.

Pirmasis etapas nuo 2024 m. vasario 26 d iki kovo 1 d. Visi konkurso dalyviai (5-8 klasių mokiniai) savo darbus parašo per lietuvių kalbos pamokas ir  pateikia savo lietuvių kalbos ir literatūros mokytojui. Šiame etape kiekvienas lietuvių kalbos mokytojas iš pateiktų dailyraščių atrenka ne mažiau nei po 5 geriausius darbus iš  kiekvienos savo mokomos klasės. Su daliniais rezultatais mokytojas supažindina savo mokinius iki kovo  4 d., pasiūlo dailyraščio tekstams sukurti iliustracijų.

Antrasis etapas – Dailyraščio konkurso finalas 2024 m. kovo 4 d., finale susirungs mokytojų atrinktų kiekvienos amžiaus grupės darbų autoriai.

Dailyraščio konkurso nugalėtojai ir originaliausių iliustracijų autoriai bus paskelbti mokyklos elektroniniame puslapyje, apdovanoti simbolinėmis dovanomis (rašymo, piešimo priemonėmis). Visi finalo dalyviai bus apdovanoti padėkomis ir/arba  saldumynais.

Reikalavimai dailyraščiui:

  1. Dailyraštį 5–6 klasių mokiniai rašo į pateiktus baltus A4 formato lapus su linijomis (Konkurso nuostatų 1 PRIEDAS), kitos grupės – į baltus A4 formato lapus (Konkurso nuostatų 2 PRIEDAS).
  2. Dailyraštis rašomas ranka, rašytinėmis raidėmis rašaliniu parkeriu mėlynu rašalu. Korektūros priemonėmis (juostelėmis, pieštukais, tepikliais ir pan.) naudotis negalima.
  3. Dailyraštis turi tilpti į vieną A4 formato lapą. Lape rašoma į kiekvieną eilutę.
  4. Parašę darbą, sukūrę iliustraciją kitoje lapo pusėje mokiniai nurodo savo vardą ir pavardę, klasę, savo mokytojo vardą ir pavardę.
  5. Konkurso dalyvis pateikia tik vieną dailyraštį.

Brolių Juškų dailyraščio lapai

Brolių Juškų priesakams skirtas dailyraštis

Konkurso organizatoriai – Vilniaus Taikos progimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojai.