Moksleivių meninio žodžio šventė Vilniuje

Jokia paslaptis, kad žmogus gyvas ne vien duona ir vandeniu. Sielos alkį jis pradeda jausti anksti. Mokyklos suole būdamas, jam numalšinti turi ne vieną galimybę, bet labai dažnai jis gręžiasi į grožinę literatūrą, dalyvauja meninio skaitymo konkursuose savo mokykloje, o po to ir mieste, šalyje.

Šiais metais meninio skaitymo konkurso nugalėtoja mūsų mokykloje – 8d  klasės mokinė Rugilė Giedrytė, būtent ji vasario 28 d. Vilniaus Žemynos progimnazijoje rungėsi su kitais gausiai susirinkusiais 5-8 klasių mokiniais į meninio žodžio šventę, kitaip konkursą. Nors komisijos pirmininkė Danutė Vaigauskaitė (humanitarinių mokslų daktarė, sceninio ir viešojo kalbėjimo ekspertė) pasibaigus trumpai konkurso atidarymo programai jautriai, su humoru kreipėsi į dalyvius, bandė nuraminti jų jaudulį, paskatinti tikėti savimi, atsipalaiduoti ir pirmiausia sau dovanoti šventę, nebuvo lengva visiškai įveikti ore tartum plazdantį savotišką nerimą baiminantis suklysti, pamiršti žodžius. Visgi mūsų mokyklai Vilniaus mieste atstovaujanti Rugilė meniškai sugebėjo visa tai nuslėpti, įtaigiai perteikė pasirinktą Aldonos Liobytės kūrinio ištrauką. Ji išties išsiskyrė skaitomo teksto aktualumu, natūraliais intonacijos niuansais, nuoširdžiu humoru ir gilia jautriai atskleista kūrinio prasme. Džiaugiuosi, kad jai pavyko garbingai rungtis su kitais varžovais, kad tai darė atsakingai.

Neabejoju, kad šis konkursas nėra Rugilei paskutinis. Ateity, jei tik norės, ji užlips ir į patį olimpą, žvelgdama atgalios, bus dėkinga už šiais metais jai suteiktą galimybę. Taigi sėkmės jai!

Lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Nijolė Narusevičiūtė