Meninio skaitymo konkursas „Taika 2023-ieji“

Šių metų vasario 20 d., Užgavėnių išvakarėse, svajingai krintant snaigėms ir kuriant šventinę nuotaiką, mūsų progimnazijoje po šeštos pamokos 301 kabinete vyko meninio skaitymo konkursas. Pagrindinis jo tikslas – išrinkti kandidatą, atstovausiantį mūsų mokyklai Vilniaus miesto moksleivių meninio skaitymo konkurse, tačiau ne mažiau svarbu buvo ir puoselėti meilę gimtajam žodžiui, kuris yra tautinės kultūros esaties pagrindas.

Konkursą pradėjus lietuvių kalbos mokytojai Ilonai Ružaitei, vėliau šventinę  nuotaiką kūrė 5d klasės mokinė Vaida Bružaitė atlikdama Gyčio Paškevičiaus dainą „Mano kraštas“. Nuskambėjus muzikiniam kūriniui jautrią  atmosferą ne tik savo šaliai, bet ir gimtajai kalbai   kūrė meninio skaitymo konkurso dalyviai.  5-8 klasių moksleiviai klausytojų širdis džiugino ne tik poezijos, bet ir prozos žodžiu. Būtent pastarajai daugiausiai garbės teko. Mokiniai gimtąja kalba perteikė tiek lietuvių, tiek užsienio šalių pasirinktų rašytojų kūrinių ištraukų mintis, nuotaikas, vertybes, atskleidė veikėjų vertybes, nuostatas į vaizduojamas realijas. Kiekvienas stengėsi tai perteikti įtaigiai, savitai, nuoširdžiai.

Visgi šįkart sėkmė labiau šypsojosi vyresniesiems skaitovams. Vertinimo komisija nutarė pirmąją vietą skirti 8e klasės mokinei Gerdai Prusevičiūtei, antrąją – 7d klasės mokinei Rugilei Giedrytei, trečiąją – 8d klasės mokinei Magdalenai Motuzaitei, ketvirtąją (paskatinamąją) – 5d klasės mokinei Militai Michno.

Dar kartą dėkojame visiems konkurso dalyviams, direktorei Vaidai Abramonienei, pavaduotojai Daivai Daubarienei, muzikos mokytojai Daliai Nakutytei, tikybos mokytojai Paulinai Kergytei ir konkursą organizavusioms lituanistėms. Sėkmės linkime Gerdai Prusevičiūtei ir ją ruošusiai lietuvių kalbos mokytojai Renatai Mikolaitytei atstovaujant mūsų mokyklai Vilniaus miesto moksleivių meninio skaitymo konkurse.

Konkurso įspūdžius, akimirkas pristatė lietuvių kalbos mokytojos Vilma Balčiūnienė, Nijolė Narusevičiūtė.