Balandžio 14 d. pirmą kartą Lietuvoje minėsime Nacionalinę finansinio raštingumo dieną!!!

Kviečiame tapti šios šventės dalimi ir prisidėti prie veiklų gūsio!

Dienos tikslas: atkreipti visuomenės dėmesį į finansinio raštingumo svarbą ir paskatinti Lietuvos gyventojus tobulinti savo finansines žinias bei įgūdžius. Drauge galime padaryti pokytį gerindami Lietuvos gyventojų finansinį raštingumą kurdami naujas tradicijas!!!

Dienos tema: dienos leitmotyvu pasirinkome aitvarą, kuris lietuvių tautosakoje nuo seno žinomas kaip viena iš pagoniškųjų dievybių, nešanti turtus. Tačiau tam, kad aitvaras sklandytų ir neštų mums turtus – turime išmokti jį suvaldyti, pagauti vėją ir išlaikyti plazdantį danguje. Taip yra ir su mūsų finansiniu raštingumu: norint gyventi oriai, kaupti ateičiai ir pasiekti savo tikslų bei svajonių, turime išmokti valdyti savo pinigus.

KVIETIMAS:

Kviečiame jungtis prie Lietuvos banko Finansinio raštingumo centro organizuojamų veiklų ir taip pat norime pakviesti visą balandžio mėn. patiems inicijuoti įvairias veiklas savo savivaldybėje pažymint šią dieną (pvz., aitvarų gaminimo dirbtuves ir jų leidimą į dangų, atviromis paskaitomis savivaldybės gyventojams, diskusijomis finansinio raštingumo didinimo temomis, žygiais, konkursais ir pan.) ir dalintis tuo socialiniuose tinkluose su grotažyme #PagaukFinansųVėją!

Kiekviena savivaldybė gali tapti finansinio raštingumo židiniu, o savivaldybės vadovai – Finansinio raštingumo didinimo ambasadoriais!!! Parodykime lyderystę ir pavyzdį savo savivaldybės gyventojams!!! 

Visą balandžio mėnesį leiskime į dangų aitvarus, auginkime savo žinias finansinio raštingumo srityje!!!!

PRAŠYMAS: Visą balandžio mėnesį leiskime aitvarus, švęskime galimybę išmokti kažką naujo ir, žinoma, laimėkime smagių prizų! Daugiau.